Selecteer een pagina

Gezond en veilig werken op veiligheidsschoenen

Gecertificeerde schoen-zool combinatie

Een veiligheidsschoen moet voldoen aan bepaalde eisen. Zodra dit in orde is wordt er een CE-Certificaat afgegeven door een officiële instantie. Hierin zijn Europese veiligheidseisen vastgelegd waar alle leveranciers van dit type schoenen aan moeten voldoen voordat ze het product in Europa mogen verkopen.

Een medewerker kan met deze schoen dus “veilig” werken. Echter op het moment dat een medewerker aangepaste zooltjes heeft en deze in de veiligheidsschoen legt vervalt het CE-certificaat; er is een aanpassing gedaan aan de functionaliteit van de schoen.

Hunt&heal heeft met verschillende merken een samenwerking, de combinatie veiligheidsschoen met een op maat gemaakte inlegzool is gecertificeerd! Onze merken;

  • Steelblue
  • Emma
  • No Risk
  • Elten
  • Lowa
  • Lavoro
  • Bata

Goede veiligheidsschoen erg belangrijk!

Onze podotherapeuten zijn intensief betrokken bij het selecteren van de verschillende modellen veiligheidsschoenen bij PBM leveranciers en bedrijven. Hierbij letten ze onder andere op de ergonomie, buigpunt van de zool, ondersteuning in de hiel. Tevens is de binnenzijde van de schoen erg belangrijk, hoe meer (grove) naden, hoe sneller de voeten hier last van krijgen. Indien een schoen niet goed past of pijnlijk wordt gaat de medewerker automatisch “anders” lopen en hierdoor kunnen klachten ontstaan in het bewegingsapparaat. Daarom is het erg belangrijk dat de schoen niet alleen voldoet aan alle eisen, maar dat het ook een goede schoen is voor die voet.

Ook hiervoor kunt u ons inschakelen, wij kijken graag met u mee naar het huidige assortiment veiligheidsschoenen!

 Schoenencheck

Net zoals alle schoenen, slijten veiligheidsschoenen ook. Maar waar moet op worden gelet en hoe kan je dit zelf beoordelen? Hiervoor hebben we een duidelijk filmpje gemaakt. Bekijk dit filmpje om zelf een schoenencheck uit te kunnen voeren.

Samen werken aan een gezonde stap voorwaarts

Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw organisatie! Om zo samen de gezondheid en productiviteit  voor uw organisatie te verhogen. Let's hunt & heal!

Hunting B.V.

Hooge Zijde 17
5626DC Eindhoven
Nederland

06 23687124

info@huntheal.nl

www.huntheal.nl