Selecteer een pagina

De klachten ontstaan als werknemers veel staan

Wietske Hiddink, Bewegingswetenschapper en podotherapeut

Als bewegingswetenschapper en podotherapeut ben ik sinds 2013 betrokken bij de bedrijfspodotherapie. Het is belangrijk om eerst te inventariseren of medewerkers klachten ervaren in de onderste extremiteit en tevens wat de ervaring is met het huidige werkschoeisel. We brengen in kaart of er ziekteverzuim is door het toedoen van deze klachten.

 Hoe gaan we te werk?

Middels een vaste vragenlijst en podotherapeutische screening van een groep medewerkers krijgen we inzicht in de mogelijke klachten van de onderste extremiteit en de problemen waar ze tegen aan lopen bij het dragen van werkschoeisel. Al deze gegevens worden verwerkt in een adviesrapport. Hierin zijn de resultaten van zowel de vragenlijst als de podotherapeutische screening verwerkt.

 Positieve reacties vanuit werkgever én werknemer 

Onze ervaring bij eerdere projecten is dat door onze aanpak er een stuk bewustwording op het gebied van een goede (voeten-) gezondheid een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde en productieve werknemer. Hiermee werd ook duidelijk het zelfmanagement geprikkeld van de werknemers. Tevens wordt de mogelijke verandering van het schoenassortiment ondersteund vanuit de werkgever. Bij sommige bedrijven heeft het inmiddels geleid tot een wekelijks spreekuur op locatie waarbij werknemers zich kunnen inschrijven wanneer zij klachten ondervinden van de onderste extremiteit of problemen hebben met het vinden van geschikt werkschoeisel. Tevens draaien we regelmatig mee als podotherapeuten, tijdens de schoenpassessies op verschillende afdelingen waarbij werknemers gelijk een podotherapeutische screening kunnen krijgen voor gericht advies.

Samen werken aan een gezonde stap voorwaarts

Wij kijken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw organisatie! Om zo samen de gezondheid en productiviteit  voor uw organisatie te verhogen. Let's hunt & heal!

Hunting B.V.

Hooge Zijde 17
5626DC Eindhoven
Nederland

06 23687124

info@huntandheal.nl

www.huntandheal.nl